Przepis na sobotę: smoothie – afrodyzjak

smoothie
fot. rawblends.com
W kuchni naszej i tej obcej afrodyzjakami są min.: czekolada, kakao, szampan, suszone daktyle i figi, kawior, jaja – szczególnie przepiórcze, seler, ryby, ostrygi i grzyby (w tym przede wszystkim trufle), dziczyzna, papryczki chilli, cynamon, pieprz, wanilia, kardamon, imbir, lubczyk i in. Mieszane, dodawane lub spożywane samodzielnie mają na nas pobudzający wpływ.

W cyklu Przepis na sobotę – Smoothie „Poczuj do mnie miętę”

Składniki:

1 awokado bez skóry
1 małe mango bez skóry
pęczek natki pietruszki
pęczek mięty
4 kostki czekolady gorzkiej 70%
6 jagód Goji
10 suszonej morwy
1l mleka sojowego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Możemy dosłodzić do smaku daktylami, syropem klonowym lub z agawy.

I partner/ka uwiedziony/a!

Agnieszka Majksner

Komentarze

W kuchni naszej i tej obcej afrodyzjakami są min.: czekolada, kakao, szampan, suszone daktyle i figi, kawior, jaja – szczególnie przepiórcze, seler, ryby, ostrygi i grzyby (w tym przede...
" />