przepis na sobotę: pasztet z marchewki z kiełkami pora

W cyklu Przepis na sobotę Agnieszka Majskner poleca wam wegetariański pasztet z marchewki. Pyszny,  prosty w przygotowaniu i zgodny z ideą slow food.
Składniki:

400 g  marchewki,

50 g pietruszki,

50 g  selera,

1 ząbek czosnku,

200 g ugotowanego ziarna sorgo,

20 g nasion chia,

35 g oleju rzepakowego (opcjonalnie z Góry Św. Wawrzyńca),

1 jajko,

łyżeczka cząbru i tymianku,

pół łyżeczki kminu rzymskiego,

sól i pieprz wg uznania.

1 of 2

Komentarze

W cyklu Przepis na sobotę Agnieszka Majskner poleca wam wegetariański pasztet z marchewki. Pyszny,  prosty w przygotowaniu i zgodny z ideą slow food. Składniki: 400 g  marchewki, 50 g pietruszki,...
" />