Przepis na sobotę: Grillowany burger wołowy z kaszanką

fot. Grzegorz Targosz, Gotowanie z Pasją
Burger z sezonowych produktów. Wszyscy wiemy że polskie jabłka są najlepsze na świecie, a ponieważ mamy właśnie szczyt sezonu, mamy fajny pomysł w połączeniu z modnymi ostatnio burgerami. Proponujemy wersję, która jest smaczna i ma w sobie nutkę slow – grillowany burger wołowy z kaszanką oraz smażonymi jabłkami w miodzie gryczanym i z małosolnym ogórkiem, który można samemu w domu przygotować.
Składniki:

(przepis na 4 osoby)
4 bułki hamburgerowe (oczywiście własnej roboty)
800 g mielonej wołowiny
2 jajka
1 łyżka oleju
1 pęto kaszanki
1 duże jabłko
2 łyżka masła
2 łyżki miodu gryczanego
1 ogórek małosolny (najlepiej domowy)
2 łyżki bryndzy
3 łyżki śmietany 18%
dwie garście salaty (np. sałata frisee)
½ pęczka natki pietruszki
sól, pieprz

1 of 2

Komentarze

Burger z sezonowych produktów. Wszyscy wiemy że polskie jabłka są najlepsze na świecie, a ponieważ mamy właśnie szczyt sezonu, mamy fajny pomysł w połączeniu z modnymi ostatnio burgerami. Proponujemy wersję,...
" />