Przepis na sobotę: chutney z białej cebuli

Chutney może być sporządzany z owoców i warzyw, z rodzynkami, czosnkiem, cebulą, musztardą, octem itp. Używany jest do potraw mięsnych i wegetariańskich. Ten przepis sprawdzi się świetnie do serów, sprawdźcie!

Co potrzeba:

1 kg białej cebuli

100 g rodzynek

5-7 g zielonego suszonego pieprzu w całości

50 g cukru

150 ml octu jabłkowego

50 g oleju słonecznikowego

1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego

1/2 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej

1/2 łyżeczki kardamonu

1 of 2

Komentarze

Chutney może być sporządzany z owoców i warzyw, z rodzynkami, czosnkiem, cebulą, musztardą, octem itp. Używany jest do potraw mięsnych i wegetariańskich. Ten przepis sprawdzi się świetnie do serów, sprawdźcie!...
" />