Przepis na sobotę: chleb bez mąki

Pomysł na bezglutenowe śniadanie!
Składniki:

100 g sezamu białego
40 g sezamu czarnego
100 g pestek z dyni
100 g ziaren słonecznika
100 g siemienia lnianego (ziaren)
60g płatków jaglanych
4 jajka z “wolnego wybiegu”
35 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia lub dobrego oleju np. słonecznikowego
łyżeczka soli

Jak to zrobić:

Wszystko razem dokładnie wymieszać. Włożyć do foremki (najlepiej prostokątnej) i piec 60 minut w temperaturze 160 stopni. Wyjmujemy aromatyczny, bezglutenowy chleb bez mąki!

Agnieszka Majksner

Więcej na fanpage Slow Me na Facebooku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *