Przepis na sobotę: chleb bez mąki

Pomysł na bezglutenowe śniadanie!
Składniki:

100 g sezamu białego
40 g sezamu czarnego
100 g pestek z dyni
100 g ziaren słonecznika
100 g siemienia lnianego (ziaren)
60g płatków jaglanych
4 jajka z „wolnego wybiegu”
35 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia lub dobrego oleju np. słonecznikowego
łyżeczka soli

Jak to zrobić:

Wszystko razem dokładnie wymieszać. Włożyć do foremki (najlepiej prostokątnej) i piec 60 minut w temperaturze 160 stopni. Wyjmujemy aromatyczny, bezglutenowy chleb bez mąki!

Agnieszka Majksner

Więcej na fanpage Slow Me na Facebooku.

Komentarze

Pomysł na bezglutenowe śniadanie! Składniki: 100 g sezamu białego 40 g sezamu czarnego 100 g pestek z dyni 100 g ziaren słonecznika 100 g siemienia lnianego...
" />