kino w kuchni

Impreza 5D dla smakoszy filmowych i kulinarnych, poszukujących nieoczy- wistych doznań na styku kilku poziomów na raz – towarzyskich, wizualnych, kulturalnych, intelektualnych i oczywiście zmysłowych. Zapraszamy!

Miguel Moreira – portugalski szef kuchni, miłośnik stylowych szwów na czar- nych pończochach, zakończonych wysokim obcasem. Pasję do gotowania prze- jął od arystokratycznej, stosującej europejskie Voo Doo, cholerycznej babki. W jego kuchni wszystkie fetysze są dozwolone: krewetki, świeże zioła, dziczy- zna, oliwa z oliwek, kokos, szafran, szparagi i wola boska. Związany z Twój Ku- charz, The Fine Food Group oraz Brasserie Sztuka; w Krakowie mieszka dla swo- jej największej pasji – współwinowajczyni w winie i jedzeniu Lesyi Onyshko.

Gregor prowadzi ekskluzywną prywatną restaurację. Jest wybitnym szefem kuchni. Kreuje potrawy, których sława sięga daleko, nie tylko z powodu wy- szukanego, doskonałego smaku, ale też ze względu na erotyczną moc, jaką po- siadają. Dla otyłego, nieśmiałego kucharza cucina erotica to jedyny sposób ko- munikowania się i okazywania uczuć. Eden jest kelnerką w należącej do rodzi- ny męża kawiarni. Pewnej nocy zakrada się do kuchni w restauracji Gregora i wyjada z niej wszystko. Od tej pory nie jest w stanie przejść obojętnie obok miejsca, w którym zakochany mistrz wymyśla coraz niezwyklejsze potrawy. Miasteczko huczy od plotek, i chociaż Eden i Gregora łączy miłość czysto pla- toniczna, zazdrosny mąż wkracza do akcji.

Kuba Janicki – obwoźny sprzedawca reklam w randze dyrektora kreatywne- go. Bloger i dziennikarz winiarski (Kontretykieta.com – Winiarski Blog Roku 2012, Magazyn Wino, Winicjatywa). Codziennie chodzi na Kleparz, dużo go- tuje i bezwstydnie chlasta foodpornem po Fejsie #codziszjejanicki. Lubi solid- ne świniobicie i wszystko, co z niego wynika, a także móżdżki, nereczki, jądra i tym podobne. Birbant, hulaka i w ogóle nic dobrego.

data: 24 kwietnia

godz: 19.00

miejsce: Brasserie Sztuka, św. Jana 6, Kraków

rezerwacja i info 

Komentarze

Impreza 5D dla smakoszy filmowych i kulinarnych, poszukujących nieoczy- wistych doznań na styku kilku poziomów na raz – towarzyskich, wizualnych, kulturalnych, intelektualnych i oczywiście zmysłowych. Zapraszamy! Miguel Moreira...
" />