Przepis na sobotę – Zupa-krem ze szpinaku z czosnkiem i serem lazur

GOTOWANIE Z PASJĄ: ZUPA-KREM ZE SZPINAKU Z CZOSNKIEM, SEREM LAZUR ORAZ GRILLOWANĄ GRUSZKĄ
Duet Gotowanie z pasją, czyli Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz.
Na pytanie „Jaki przepis, który można by teraz przygotować z sezonowych produktów zaproponujecie naszym czytelnikom?

Paweł Łukasik odpowiedział: Zaproponuję coś, co lubimy jeść a przepis jest prosty, ale bardzo efektowny i oczywiście zdrowy – zupa krem ze szpinaku, z dodatkiem polskiego czosnku, sera lazur i grillowaną gruszką odmiany konferencja. 

Przepis znajdziecie poniżej 🙂

Składniki: (przepis na 4 porcje)

Zupa:

0,5 kg liści szpinaku
100 ml śmietanki 36%
100 g sera lazur
2 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka cukru
2 gruszki
0,75 l bulionu warzywnego
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól, pieprz
Zalewa do gruszek:
1 litr wody
1 szklanki cukru

Dekoracja:

50 g sera lazur
2 gruszki
kilka liści szpinaku
2 łyżki płatków migdałowych

Komentarze

Duet Gotowanie z pasją, czyli Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz. Na pytanie „Jaki przepis, który można by teraz przygotować z sezonowych produktów zaproponujecie naszym czytelnikom?„ Paweł Łukasik odpowiedział: Zaproponuję coś, co...
" />