Czekolada bez mleka [przepis]

Czekolada bez mleka [przepis]

Nie przepadam za mlekiem, więc robię płynną „czekoladę” na bazie owoców i kakao. Smakuje dobrze na zimno i ciepło.

Składniki

pół awokado,

2 banany

wiórki kokosowe

kakao

miód

woda

Jak ją przygotować?

Do blendera wrzuć pół awokado i dwa banany. Dodaj łyżkę wiórków kokosowych, trzy łyżki kakao i łyżeczkę miodu. Podlej wodą (w zależności od tego jaką chcesz uzyskać konsystencję, najlepiej ok. ¾ szklanki) i zmiksuj na gładką masę. Przelej do kubków i udekoruj. Możesz podgrzać, jeśli chcesz. Czasem, zamiast wody, dodaję zaparzoną wcześniej kawę rozpuszczalną. Energia gwarantowana.

więcej przepisów TU
Tekst i aranżacje: Agnieszka Żelazko
www.zelazkowkuchni.pl
Zdjęcia i produkcja: Adam Cisowski
www.adamcisowski.pl

Komentarze