Co jedzą księgarze?

„Książki kucharskie powinny podlegać cenzurze.”
Stanisław Jerzy Lec

Czy zadali sobie Państwo kiedyś pytanie: co jedzą księgarze? Czym się żywią na zakurzonych zapleczach wielkich księgarń? Czytają i czytają i żeby tylko na długo od książek nie odchodzić jedzą cokolwiek – powiecie Państwo. Otóż nie! Oni, w tych książkach, które tak kochają, odnajdują radość życia i pasję. Do jedzenia między innymi. Dlatego, gdy nie czytają, rozkoszują się czasem spędzanym w kuchni. Przygotowują pyszne potrawy, lekkie i o pozytywnym wpływie na wzrok i jasność myślenia, by móc czytać więcej.

Zapraszamy do skosztowania tych prostych, a jednocześnie wykwintnych potraw podczas Śniadania w kinie.

Księgarze z Księgarni Pod Globusem przygotują przepyszny twarożek do kanapek wg tajnego przepisu Adama Strzebońskiego oraz sałatkę z kuskusem. Świeże pieczywo prosto z pieca dostarczy Piekarnia Binkowskich z Długiej 7 w Krakowie. Będą bułeczki maślane i cynamonowe, bagietki i świeży chleb…
Po śniadaniu zapraszamy na film o… poecie i miłości – SZALONA MIŁOŚĆ w reżyserii Jessiki Hausner.

1 of 2

Komentarze