Chwalą nas!

Jesteśmy świeżo po rozdaniu nagród sponsorowanych przez The Diners Club International we współpracy z S.Pellegrino and Acqua Panna dla najlepszych 50-ciu restauracji świata. Tegorocznym triumfatorem okazała się włoska Osteria Francescana dowodzona przez Massimo Botture. Następnie miejsca na podium zajęli: El Celler De Can Roca, Eleven Madison Park, Central i Noma.

Na przełomie października i listopada będzie można spodziewać się kolejnej polskiej edycji francuskiego Gault&MILLAU. Wejście na rodzimy rynek tego słynnego żółtego przewodnika to duży krok dla naszej gastronomii. Tak samo jak zdobycie dwóch już gwiazdek w kuchennej Biblii: przewodniku Michellin.

Wszystkie odznaczenia: czapki, gwiazdki, Bib Gourmand, umieszczenie na liście 50-ciu czy 100 najlepszych knajp to zawsze ukoronowanie ciężkiej pracy Szefów i ich zespołów. Wtedy wiadomo, że lata nauki, blizny, oparzenia, krew, pot, przekleństwa, chwile zwątpienia były po coś.

Często bywa, że przyznane wyróżnienie inspiruje do jeszcze bardziej wytężonej pracy, daje wiatru w żagle i staje się wstępem do spektakularnych sukcesów i karier.

1 of 2

Komentarze