‏Szybka kanapka dla Franka

Dziś w przepisie na sobotę kanapka z boczniakami i rukolą.

co potrzeba:

100 g boczniaków

20 g masła 82%

pieprz zielony

10 g miodu rzepakowego – np Drahimski

parę kropli Brandy de Jerez – opcjonalnie

rukola wg uznania
jak zrobić:

boczniaki opłukać, odsączyć na papierowym ręczniku. Odciąć nóżki. Na patelni rozgrzać masło. Ułożyć boczniaki, podlać brandy. Odwrócić grzyby na drugą stronę i podsmażyć cały czas na małym ogniu. Gdy się zarumienią wyłączyć gaz. Dodać miód i delikatnie wymieszać, by się rozpuścił i połączył z boczniakami. Ukroić dwie kromki chleba lub jedną (dowolnie) ułożyć garść rukoli, na niej usmażone boczniaki, posypać solą i świeżo mielonym zielonym pieprzem.

Smacznego

Agnieszka Majksner

Komentarze